Главная » 2012 » Май » 13 » Двадцять чотири герої – захисники Києва будуть поховані в Юрівці.
22:07
Двадцять чотири герої – захисники Києва будуть поховані в Юрівці.

Двадцять чотири герої – захисники Києва будуть поховані в Юрівці.

5 травня 2012 року в селі Юрівка Києво-Святошинського району Київської області об 11 годині відбудеться урочисте поховання 24 бійців та командирів Червоної Армії, які загинули тут в серпні-вересні 1941 року захищаючи Київ. Завдяки Київському історико-патріотичному Клубу "Пошук”, ще 24 героїв було повернуто з небуття.

Проводити в останній путь воїнів, що ціною власного життя забезпечили нам та нашим нащадкам вільне та мирне сьогодення прийдуть представники обласної та районної влади, представники ветеранських організацій, молодь та школярі Києва та області.

Більше 70 років пролежали вони не поховані в Київський землі доки їх не знайшли пошукові загони Київського історико-патріотчного Клубу "Пошук”.

Голова Ради Клубу "Пошук” Святослав Крижевич розповідає:

"Київський Клуб "Пошук” – найстаріша та найпотужніша пошукова організація Київської області. Пошуково-меморіальною роботою Клуб займається з 1978 року. Кожен рік ми знаходимо та урочисто ховаємо захисників нашої Батьківщини, що лишились лежати в нашій землі там, де застала їх смерть – без належного поховання, лишаючись для рідних – зниклими без вісті .
А ми знаходимо їх, повертаємо з небуття їх імена, урочисто ховаємо з військовими почестями та церковною відправою.
В селах Юрівка та Віта-Поштова ми працюємо давно – з 2004 року. За цей час вже знайшли та перепоховали більше 100 бійців, що загинули тут. Повернули з небуття імена 4 із них. Крім того, наш Клуб відкрив у Юрівці музейний комплекс "Пояс Слави”, власним коштом реставрували ДОТи Київського Укріпленого Району та створили в них музейні експозиції, які, до речі, можна відвідувати безкоштовно. Разом з нашими однодумцями – Клубом "Червона Зірка” в минулому році провели біля ДОТу№205 військово-історичну реконструкцію, відтворивши для більше ніж трьох тисяч глядачів батальні картини героїчної оборони Києва. Допомагає Клуб "Червона Зірка” нам і цього разу. Одягнені в радянські однострої часів війни реконструктори проводять загиблих героїв в осатаню путь залпами військового салюту.

Довідки та акредитація за телефоном – +380631003069 Андрій Вікторович
E-mail: poyasslavi@gmail.com

Просмотров: 561 | Добавил: Anri | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: