Главная » 2012 » Июль » 31 » «Генуезький шолом» 2012
23:19
«Генуезький шолом» 2012
«Генуезький шолом» 2012 Печать
Генуэзский шлем 2011У серпні 2012 року на території Судакської фортеці проходитиме дванадцятий міжнародний лицарський фестиваль "Генуезький Шолом". Його мета - відродження спортивних, культурних та історичних традицій епохи середньовіччя, підтримка світових традицій проведення лицарських фестивалів, організація захоплюючого анімаційного видовища і піднесення престижу Криму як великого міжнародного туристичного центру.

Територія Генуезької фортеці, що розкинулася більш ніж на 30 гектар, стає на час проведення фестивалю простором свята, що об'єднує минуле і сьогодення. Організовані групи туристів супроводжуються по території фортеці безкоштовними екскурсоводами в костюмах епохи середньовіччя.

Що: XII Міжнародний лицарський фестиваль «Генуезький шолом» 2012
Місце проведення: Судак, Генуезька фортеця
Дата проведення: 3-4-5, 10-11-12, 17-18-19 серпня 2012
Сайт фестивалю: http://festival-sudak.com

Програма фестивалю розрахована на те, щоб пробудити у глядачів різного віку інтерес до історичного минулого та історичних пам'яток Кримського півострова.  Фестиваль вперше пройшов в серпні 2001 року і, на сьогоднішній день, став наймасовішим заходом за кількістю беруть участь лицарів і аніматорів. В різні роки у фестивалі брали участь від 300 до 850 лицарів - членів клубів, з 18 країн світу, які займаються історичною реконструкцією не тільки середньовічного обладунку, а й середньовічного військового мистецтва, а також професійні актори і каскадери. Фестиваль «Генуезький шолом» став уже відомий в Італії, Іспанії, Франції, Польщі, Білорусії та Росії - країнах з багатою історією проведення подібних заходів.

Фестиваль «Генуезький шолом» 2012

Генуезький шолом 2012
Місце для проведення фестивалю обрано не випадково. Судакська фортеця немов створена для лицарських фестивалів: екзотика добре збережених фортифікаційних споруд, чудові природні ландшафти, романтика моря, плюс багатюща історія міста. Хто тільки не штурмував Сугдею і не володів нею: венеціанці, генуезці, турки-османи, татари ... Сьогодні фортеця «штурмує» туристи, і в кожного зустріч з видатним пам'ятником середньовіччя надовго залишається в пам'яті. А наш фестиваль допомагає старої фортеці ожити і розповісти свою історію в яскравих, театралізованих картинках.
   
Глядачів чекає барвисте театралізоване видовище, штурм фортеці, масові лицарські бої і поєдинки. Турніри на славу прекрасних дам, де лицарі у блискучих обладунках сходяться в поєдинках, стрілянина з арбалетів, гармат, кулеврини і требушет, змагання вершників, трубадури, що співають середньовічні балади. Територія Генуезької фортеці, що розкинулася більш ніж на 30 гектар, стає на час проведення фестивалю простором свята, що об'єднує минуле й сьогодення.

Організовані групи туристів супроводжуються по території фортеці безкоштовними екскурсоводами в костюмах епохи середньовіччя. Туристи можуть не тільки насолодитися унікальним видовищем, а й пройтися по торгових рядах ярмарковим «Міста майстрів», де представлені різні вироби народних промислів і ремесел, багато з яких виготовляються прямо на очах глядачів. У нас працює кузня, гончарний круг. Глядачам фестивалю надана унікальна можливість взяти участь у лицарських забавах, проявити спритність і влучність в турнірах, постріляти з лука та арбалета, покидати ножі і битися на колоді, приміряти середньовічні обладунки та відвезти додому яскраві спогади про свято, море сувенірів і особливу атмосферу середньовіччя в барвистихфотографіях. Лицарський фестиваль «Генуезький шолом-2012» чекає гостей, щоб назавжди залишитися в їх пам'яті самим барвистим і яскравим подією цього літа!
Просмотров: 765 | Добавил: Anri | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: