Главная » 2012 » Август » 8 » Сорочинський ярмарок 2012
01:57
Сорочинський ярмарок 2012
Сорочинський ярмарок 2012 Друк
Сорочинський ярмарок 2012, Сорочинці, Національний сорочинський ярмарокЗ 14 по 19 серпня 2012 року в селі Великі Сорочинці Миргородського району Полтавської області відбудеться Національний Сорочинський ярмарок. Ярмарковий рух в Україні має багатовікову історію. Уже в 40-х роках XIX ст. тут діяло 12 тисяч ярмарків, в тому числі 178 великих і середніх.

Серед них був і Сорочинський ярмарок, який залишився і у наш час. Зараз захід під брендом "Сорочинський ярмарок" - це не просто великий торговий свято, на якому свою продукцію представляють провідні підприємства з України та інших країн. Це ще й яскраве театралізована вистава за участю героїв творів М. Гоголя та фольклорних колективів, а також велика концертна та розважальна програма.

Що:  Національний Сорочинський ярмарок 2012.
Місце проведення: с. Великі Сорочинці, Миргородськи район, Полтавська область.
Дата проведення: 14-19 серпня 2012 року (офіційне відкриття 15 серпня об 11:00)
Офіційний сайт: www.yarmarok.poltava.ua

Знаменними подіями цього року є 75 річниця від утворення Полтавської області, 210 років утворення Полтавської губернії та 160 років від дня смерті Миколи Гоголя. На ярмарку будуть широко представлені продукти харчування та напої, одяг та взуття, вироби з хутра, текстильні товари, прикраси, садово-городній інвентар та сільгосптехніка і добрива, будівельні матеріали, мед, посуд та багато всього гарного і корисного. Звісно порадують своїми виробами ручної роботи майстри народних промислів з усіх областей України, які представляють всі напрямки декоративно-прикладного мистецтва. Як і завжди, ми готуємо нові цікаві сюрпризи в культурно – розважальній програмі, нові міні-проекти, презентації. Адже ярмарок має бути цікавим не лише тим, хто на ньому вперше, а і тим, хто його відвідує з року в рік.

Вперше цього року буде організовано ціле містечко майстер – класів «Сорочинська майстерня», яких очікується понад 20. Серед них виготовлення ляльок-мотанок, писанок, оберегів, вишивок, народних прикрас, соломо та траво плетіння, скульптура та гончарство, а також цілком сучасні аквагрим, вироби із полімерної глини, фігурки з кульок. Долучитись до історії та процесу виготовлення традиційних українських страв можна буде на майданчику «Ярмаркова смакота», який теж вперше відкрито на ярмарку, а на іменинників ярмаркових днів чекають подарунки і сюрпризи на «Дні народження в Сорочинцях». Протягом усіх днів на сценах ярмарку будуть виступати мистецькі колективи з України та інших країн, а ввечері гостей та учасників ярмарку порадують: в середу – гурт «Алібі», в четвер – «Ярмаркові вечорниці» за участю Тетяни Садохіної та гурту «Село і люди», в п’ятницю – група «Фіолет», в суботу – Олег Кінзов, Ірина Островська та гурт «Авіатор». Яскравим доповненням цього дня буде феєрверк.

З 15 по 18 серпня щодня об 11:00 гостей ярмарку вітатиме сам «Гоголь» та герої його творів, а з 21:00 на садибі Хіврі можна буде переглянути шедеври українського кінематографу. Звичайно будуть і інші цікаві заходи, так кожний бажаючий зможе знову долучитись до культури Японії. Щороку до нас приїздить понад мільйон гостей, 20-30 іноземних делегацій, сотні журналістів. Розширюються зв’язки з країнами близького та далекого зарубіжжя. 
Як дістатись:  до Сорочинців можна доїхати автомобілем через Диканьку, Миргород, Опішню чи Гадяч. Залізничним потягом чи автобусом краще доїхати до м. Миргород, а з Миргороду до Великих Сорочинців рейсовим чи маршрутним автобусом. На час ярмарки кількість транспорту з авто та залізничного вокзалу Миргорода до ярмаркового поля суттєво збільшується, так як вводяться додаткові тимчасові рейси.
Просмотров: 557 | Добавил: Anri | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: